Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €


Hell No...? Hell Yes!

Todellisuudessa HELNO on perinteikäs suomalainen tuotemerkki. Lauri Noronen perusti HELNO OY:n Jyväskylään vuonna 1940 jatkamaan Karjalan Sortavalassa toimineen O.Y. Helylän puusepäntehtaan toimintaa.

HEL- on lyhenne Helylästä ja -NO Norosesta.

Jyväskylässä HELNOn sydän oli suuri puusepäntehdas. Vuosisadan puolivälissä HELNO oli yksi Suomen suurimmista huonekalutehtaista. Laajan malliston suunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Ester Noronen. Suosittuja huonekaluja myytiin Suomen lisäksi Keski-Eurooppaan.Helnon tehdas Jyväskylässä 1950-luvulla.


Aika kului, Suomi muuttui ja HELNO:n toiminta ajettiin alas 1970-luvulle tultaessa.

Vuonna 2010 teollinen muotoilija Asmo Noronen (Ester ja Lauri Norosen pojanpoika) perusti HELNO Oy:n uudestaan uudelle vuosituhannelle suunnitellulla konseptilla. Omia tuotantolaitoksia ei enää ole, vaan Asmo Norosen suunnitteleman huonekalu- ja keittiömalliston valmistus on hajautettu ja tapahtuu lähituotantona paikoissa, joissa paras mahdollinen ammattitaito ja laatu ovat saatavilla.

Asmo Noronen on aiemmin toiminut mm. Pohjoismaiden suurimman huonekaluvalmistajan Iskun muotoilujohtajana. Asmo Norosen Iskulle ja mulle suunniteltuja kalusteita ja keittiömalleja näet täältä.

HELNO:n huonekaluja ja keittiöitä myydään yrityksen omassa myymälöissä Helsingin Herttoniemessä sekä HELNOn verkkokaupassa.


asmo_noronen_helno.jpg

Asmo Noronen


Koko historiansa ajan HELNO on uskonut luonnonmateriaaleihin, viimeisteltyyn valmistukseen ja järkeviin hintoihin. HELNO:n toimintaperiaate on tehdä hyvin suunniteltuja ja eettisesti kestävällä tavalla valmistettuja kalusteita, jotka säilyvät oikein kohdeltuina eliniän. Pitkä elinkaari toteutuu, kun käytetään ainoastaan parhaita materiaaleja, eikä työn laadusta tingitä. Hyvin tehty huonekalu on kalliimpi kuin vastaava halpatuontikaluste, mutta on käyttöä kestävä ja pitkäikäinen, luotettava asuinkumppani.