Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

HELNO Töölö

HELNO Töölö-keittiömalli on ennenkaikkea ajaton. Sen suunnittelussa on yhdistetty vaikutteita funktionalismista 1970-luvun kautta moderniin tanskalaiseen keittiösuunnitteluun. Töölö-keittiömallissa nykyaikainen käytettävyys yhdistyy pelkistetyn ajattomaan muotokieleen, joka ei ole trendien heittelyiden armoilla.

Upotettu vedinura luo selkeyttä. Kun vetimet on karsittu näkyvistä, lopputulos on huonekalumainen. Kuvan keittiön kodinkoneet ovat SMEGin klassista mallisarjaa ja saatavissa HELNOsta.

Vedinura on maalattu saumattomasti oven sävyyn. Värivaihtoehtoja on useita, vakiovärien lisäksi voi erikoistilauksena valita minkä tahansa sävyn NCS-värikartasta. Lopputulos on siisti ja kestävä. Vedinura on tarvittaessa helppo pyyhkäistä puhtaaksi.


Kuvan sammalenvihreän keittiön tasot ovat kierrätysmateriaalipohjaista Durat-massiivimuovia, joihin on tarjolla useita värisävyjä. HELNO:n keittiöihin on saatavilla monia tasomateriaaleja, kuten massiivipuuta, vaneria, terästä ja laminaattia sen useissa muodoissaan.

Laadukkaalla vaimennuksella varustetuilla laatikostomekanismeilla säilytyskokonaisuus on tehokas, helppokäyttöinen ja kestävä. Sokkelitila voidaan ottaa hyötykäyttöön sokkelilaatikoiden avulla.Keittiö on usein mahdollista sijoittaa myös muuten kuin perinteisesti seiniä pitkin. Kuvan sinisessä Töölö-keittiössä on tilaan rakennettu saareke, joka mahdollistaa työskentelyn useammasta suunnasta yhtä aikaa. Poikkeavan asettelun lisäksi huonekalumaisuutta tuovat yläkaapistojen puuttuminen, avoimeksi jätetyt sokkelitilat sekä se, että komerorivistöä ei ole jatkettu kattoon asti.
Näyttävät kodinkoneet ovat hyvä vaihtoehto kodinkoneiden piiloonintegroimiselle. Komerorivistöön on upotettu tanskalaisen Gramin 6000-sarjan jääkaappipakastinyhdistelmä sekä Platinum-sarjan pyrolyysiuuni ja sen yläpuolelle saman sarjan kiertoilma-mikroaalto-yhdistelmäuuni.


Niemekkeen päädyssä oleva käyttöastiahylly on suurtalouskeittiössä käytetty yksityiskohta.

Seinällä oleva valaisin on taivutettu perinteisellä menetelmällä neonputkesta. Helno toimittaa sisätiloihin soveltuvia neonputkivalaisimia ja ne valmistetaan aina suunnitelmien mukaan yksittäiskappaleina. Neonputki on pitkäikäinen ja sen polttoikä on noin kaksinkertainen led-putkeen verrattuna.

Niemekkeeseen sijoitettu teräksinen astianpesukone on myös Gramin valikoimista ja varustettu kolmella pesukorilla. Kaikki tämän keittiön kodinkoneet löytyvät Helnon valikoimista.

Niemekkeeseen on upotettu Aspira Airforce -induktiotaso, jossa on sisäänrakennettu liesituuletin. Tila pysyy avarampana, kun niemekkeen päällä ei ole tavanomaista saarekeliesituuletinta. Tasot ovat kompaktilaminaattia, joka on kestävää ja vaivatonta pitää siistinä.


Tämä Töölö-keittiö on yli satavuotiaassa jugendtalossa. Moderni keittiö saatiin istumaan luontevasti vanhaan rakennukseen ottamalla siihen värit talon arkkitehtuurista. Tummanvihreän parina oleva puhtaanvalkoinen pitää kokonaisuuden raikkaana.


Faber Talika -liesituuletin on taideteon jo itsessään- Tuulettimen etupinnassa on ristiinharjattu titaanipinta. Töölö-malliston huonekalumaisuutta korostaa se, että perinteiset välitilakaakelit on korvattu tasoon tehdyllä takanostolla. Smegin vapaa-alueilla varustettu induktiotaso on normaalia leveämpi ja antaa näin mukavaa väljyyttä ruuanlaittoon.


Hienostuneesti tasoon sulautuvat altaan kyljet ovat samaa Tristone-akryylikomposiittia kuin itse tasokin, pohja ruostumatonta terästä. Hana on Damixan Willow harjatulla teräspinnalla.


Smegin klassisen mallisarjan pyrolyysiuunin yläpuolella on saman mallisarjan mikroaaltouuni. Italialaiseen tapaan uuni on varustettu myös pitsatoiminnolla. Tiskikone on integroitu piiloon tason alle. Smegin teräksisen kylmäkoneen ylempien pariovien takana on jääkaappi, alempien pakastin.