Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

HELNO Töölö

HELNO Töölö-keittiömalli on ennenkaikkea ajaton. Sen suunnittelussa on yhdistetty vaikutteita funktionalismista 1970-luvun kautta moderniin tanskalaiseen keittiösuunnitteluun.

Töölö-keittiömallissa nykyaikainen käytettävyys yhdistyy pelkistetyn ajattomaan muotokieleen, joka ei ole trendien heittelyiden armoilla.

Upotettu vedinura luo selkeyttä. Kun vetimet on karsittu näkyvistä, lopputulos on huonekalumainen. Kuvan keittiön kodinkoneet ovat SMEGin klassista mallisarjaa ja saatavissa HELNOsta.

Vedinura on maalattu saumattomasti oven sävyyn. Useiden vakiovärien lisäksi voit erikoistilauksena valita minkä tahansa sävyn NCS tai Tikkurila Symphony -värikartoista. Lopputulos on siisti ja hienostunut. Vedinura jatkuu katkeamatta reunasta reunaan ja on siten tarvittaessa helppo pyyhkäistä puhtaaksi.

Kuvan sammalenvihreän keittiön tasot ovat kierrätysmateriaalipohjaista Durat-massiivimuovia, joihin on tarjolla useita värisävyjä. HELNOn keittiöihin on saatavilla monia tasomateriaaleja, kuten massiivipuuta, vaneria, rimalevyä, terästä, erilaisia komposiitteja ja laminaattia sen useissa muodoissaan.

Laadukkaalla vaimennuksella varustetuilla laatikostomekanismeilla säilytyskokonaisuus on tehokas, helppokäyttöinen ja kestävä. Myös sokkelitila voidaan ottaa hyötykäyttöön sokkelilaatikoiden avulla.


Keittiö on usein mahdollista sijoittaa myös muuten kuin perinteisesti seiniä pitkin. Kuvan sinisessä Töölö-keittiössä on tilaan rakennettu saareke, joka mahdollistaa työskentelyn useammasta suunnasta yhtä aikaa.

Poikkeavan asettelun lisäksi huonekalumaisuutta tuovat yläkaapistojen puuttuminen, avoimeksi jätetyt sokkelitilat sekä se, että komerorivistöä ei ole jatkettu kattoon asti.

Näyttävät kodinkoneet ovat hyvä vaihtoehto kodinkoneiden piiloonintegroimiselle. Komerorivistöön on upotettu tanskalaisen Gramin 6000-sarjan jääkaappipakastinyhdistelmä sekä Platinum-sarjan pyrolyysiuuni ja sen yläpuolelle saman sarjan kiertoilma-mikroaalto-yhdistelmäuuni. Niemekkeeseen sijoitettu teräksinen astianpesukone on myös Gramin valikoimista ja varustettu kolmella pesukorilla.

Niemekkeeseen on upotettu induktiotaso, jossa on sisäänrakennettu liesituuletin. Tila pysyy avarampana, kun niemekkeen päällä ei ole tavanomaista saarekeliesituuletinta.

Tasot ovat kompaktilaminaattia, joka on kestävää ja vaivatonta pitää siistinä

Niemekkeen päädyssä oleva käyttöastiahylly on suurtalouskeittiöistä lainattu yksityiskohta.

Seinällä oleva valaisin on taivutettu perinteisellä menetelmällä neonputkesta. Helno toimittaa sisätiloihin soveltuvia neonputkivalaisimia ja ne valmistetaan aina suunnitelmien mukaan yksittäiskappaleina. Neonputki on pitkäikäinen ja sen polttoikä on noin kaksinkertainen led-putkeen verrattuna.

Tämä Helnon Töölö-keittiö huokuu äärimmäistä rauhallisuutta. Vaneritason puinen reuna purkaa tehokkaasti kliinisyyden valkoisista kaapistoista ja seinän tummanvihreä tehosteväri tuo tilaan syvyyttä. Astianpesukone on integroitu piiloon altaan vasemmalle puolelle.

Liesituuletin on upotettu kaapin pohjaan, jotta yläkaapistolinja on saatu mahdollisimman rauhalliseksi. Myös led-valot on upotettu kaappien pohjaan. Altaan päällä on perinteinen kuivauskaappi.

Töölö-keittiön jatkoksi laitettiin eteiseen Kallio-mallin komerot ja kaapistot samassa sävyssä ja samalla vaneritasolla. Näin tila jatkuu yhtenäisenä huoneesta toiseen. Vihreällä seinällä oleva teos on Helmi Remeksen "Hiljaisuus".


Vaihtoehto liesituulettmen kätkemiselle on hankkia katseenkestävä malli. Faber Talika -liesituuletin on taideteos jo itsessään. Tuulettimen etupinnassa on ristiinharjattu titaanipinta.

Tämän Töölö-keittiön huonekalumaisuutta korostaa se, että perinteiset välitilakaakelit on korvattu tasoon tehdyllä takanostolla. SMEGin induktiotaso on normaalia leveämpi ja antaa näin mukavaa väljyyttä ruuanlaittoon.

Tämä kaksivärinen Töölö-keittiö on yli satavuotiaassa jugendtalossa. Moderni keittiö saatiin istumaan luontevasti vanhaan rakennukseen ottamalla siihen värit talon arkkitehtuurista. Tummanvihreän parina oleva puhtaanvalkoinen pitää kokonaisuuden raikkaan.

Smegin klassisen mallisarjan pyrolyysiuunin yläpuolella on saman mallisarjan mikroaaltouuni. Italialaiseen tapaan uuni on varustettu myös pitsatoiminnolla. Tiskikone on integroitu piiloon tason alle.