Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

HELNO Vallila

Helnon uusi keittiömalli Vallila lainaa nimensä samannimiseltä Helsingin kaupunginosalta. Helsingin Vallila on vanha teollisuusalue ja siellä on yhä toimivia tehtaita. Vallilassa on myös vanhaa ja upouutta asuinrakentamista. Tämä urbaaninteollinen yhdistelmä on inspiroinut keittiömallin suunnittelussa.

Tyylillisesti Vallila-keittiö kumartaa teollisen Vallilan funktionalistiselle arkkitehtuurille 1920-40-luvuilta. Meiran yhä toiminnassa oleva kahvinpaahtimo on tämän tyylin ehkä tunnetuin edustaja Helsingin Vallilassa. Keittiömallissa tyylisuunta näkyy selkeinä geometrisinä linjoina, koristeellisuuden karsimisena sekä kovaa käyttöä kestävinä materiaaleina.


Vallila-keittiön ovet ovat mattapintaista korkeapainelaminaattia. Keittiötasoissakin käytetty materiaali kestää rankkaakin käyttöä ja kolhimista. Funtionalismi toi mukanaan ennennäkemättömiä ratkaisuja, jotka jäivät käyttöön myös sitä seuranneiksi vuosikymmeniksi. Esimerkiksi Vallila-keittiön sormikoukkuvetimet yleistyivät vasta 1950-luvulla.

Keittiömallin rimalevytasot ovat sisältä täyttä puuta: ristikkäisten viilukerrosten väliin jää vahva havupuurimoitus. Päällimmäinen kerros on korkeapainelaminaattia, josta on saatavilla lukuisia värivaihtoehtoja. Tason reunassa näkyvä vaalea havupuurimoitus tuo keittiöön samaa sympaattisuutta kuin massiivipuutasot, mutta Vallila-taso on käytössä paljon huolettomampi. Rimalevytasot voidaan yhdistää myös muihin Helnon keittiömalleihin.


Vallila-keittiömalli on suunniteltu funktionalististen periaatteiden mukaisesti toimimaan arjessa. Tyyli on selkeä ja valoisa, materiaalit ovat käytännöllisiä ja mitoitus on ergonominen.