Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

HELNO Seutula

HELNOn Seutula -keittiömallisto päästää puun pääosaan. Seutula on äärimmäisen pelkistetty, jopa karun minimalistinen. Näin puun aina uniikista syykuviosta tulee kokonaisuuden keskipiste.

Mallistossa on kolme puulajia: koivu, tammi ja mänty. Tammi on jo nyt arvostettu sisustuspuulaji ja koivukin on tuontipuulajimuodin jälkeen nousussa. Mänty on puulajina yhä aliarvostettu ja se maalataan usein piiloon. "Männyllä on materiaalina huono maine, koska männystä on tehty paljon pökkelörumaa. Männyn voimakas syykuvio ja voimakas väri ovat upeita, mutta niitä pitää yhdistellä oikein, jotta kokonaisuus ei näytä saunalta,” kertoo teollinen muotoilija Asmo Noronen Helno Oy:sta.

Seutula-mallisto ei tukahduta puupintaa muodikkaiden petsivärien alle, sillä pelkkä mattalakka riittää estämään likaantumista. Petsausta perustellaan usein sillä, että puu vaihtaa väriään vanhetessaan. ”En ymmärrä, miksi puun tummumista sen ikääntyessä pidetään huonona asiana. Aikoinaan, kun luonnonpuuta käytettiin luontevammin, sävymuutosta sanottiin patinoitumiseksi ja sitä pidettiin hienona."

"Malliston nimessä ”Seutula” on ripaus huumoria. ”Mietimme, mistä löytyvät ne metsät, joista kaikki suomalaiset ovat ylpeitä ja ajatukset karkasivat Helsinki-Vantaan lentokentälle: Kun palaa ulkomailta kotiin Suomeen, laskeutuvan koneen alla huojuvat mäntymetsät saavat kauneudellaan minut usein herkistymään. Siitä maisemasta tulee aina turvallinen olo ja ylpeys kotimaan luonnon kauneudesta kuohahtaa pintaan,” Noronen kertoo.