Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

HELNO Seutula

HELNOn Seutula -keittiömallisto päästää pääosaan kotimaisen männyn uudella modernilla tavalla. Seutula on äärimmäisen pelkistetty, jopa karun minimalistinen. Näin puun aina uniikista syykuviosta tulee kokonaisuuden keskipiste.

"Mänty on puulajina tällä hetkellä täysin aliarvostettu ja se maalataan usein piiloon. Männyllä on materiaalina huono maine, koska männystä on tehty niin paljon kammottavan rumia asioita. Männyn voimakas syykuvio ja voimakas väri ovat upeita, mutta niitä pitää yhdistellä oikein, jotta kokonaisuus ei näytä saunalta,” kertoo teollinen muotoilija Asmo Noronen Helno Oy:sta.

Seutula-mallisto ei tukahduta puupintaa muodikkaiden petsivärien alle, sillä pelkkä mattalakka riittää estämään likaantumista. Petsausta perustellaan usein sillä, että puu vaihtaa väriään vanhetessaan. ”En ymmärrä, miksi puun tummumista sen ikääntyessä pidetään huonona asiana. Aikoinaan, kun luonnonpuuta käytettiin rakentamisessa ja sisustamisessa nykyistä luontevammin, sävymuutosta sanottiin patinoitumiseksi ja sitä pidettiin hienona. Minusta luonnonpuun sävyn muuttuminen ajan myötä on hieno ja kiinnostava ominaisuus."

Malliston nimessä ”Seutula” on ripaus huumoria. ”Mietin, mistä löytyvät ne metsät, joista kaikki suomalaiset ovat ylpeitä ja ajatukset karkasivat Helsinki-Vantaan lentokentälle: Usein, kun palaan ulkomailta kotiin Suomeen, laskeutuvan koneen alla huojuvat mäntymetsät saavat kauneudellaan minut herkistymään. Metsä-Suomessa kasvaneena siitä maisemasta tulee minulle aina turvallinen olo ja ylpeys kotimaan luonnon kauneudesta kuohahtaa pintaan”, Noronen kertoo.