Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

HELNO Munkkivuori

Helnon Munkkivuori-keittiömalli on yhdistelmä nykyaikaista toiminnallisuutta ja 60-luvun modernistista tyyliä. Tyylin perusteet on lainattu nimensä mukaisesti Helsingin Munkkivuoren suunnittelua leimanneesta metsäkaupunki-ajattelusta.

Munkkivuori-keittiön tyyliä leimaa luonnollisuuden ja teknisyyden tasapaino. Näyttävä luonnonpuu voimakkaine syykuvioineen ei näytä raskaalta, kun sen vastaparina ovat eleetön viileä teräs ja vaaleat yksiväriset pinnat. Puun luonnollinen syykuviointi on Munkkivuori-keittiössä kasvusuuntansa mukaisesti pystyssä ja sen hienoa sävyä ei ole jälkikäteen keinotekoisesti sävytetty, jolloin se myös ikääntyy kauniisti. Munkkivuori on saatavissa kolmessa eri puulajissa: koivu, tammi ja saarni.

Helnon periaatteiden mukaisesti myös Munkkivuori on suunniteltu pitkäikäisiksi. Rakenneratkaisut ja materiaalit on toteutettu kestämään käyttöä. Helnon tuotteissa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia ja parhaat sisäilmapäästöluokat täyttäviä materiaaleja, joiden hiilijalanjälki on matala. Helnon keittiöt suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu ja Design From Finland -merkit.


Keittiön muotokieli on metsäkaupunki-periaatteiden mukaisesti selkeän geometrinen, jotta se ei kilpaile puunsyiden oman luonnollisen muotokielen kanssa. ”Munkkivuori on hienostunut, mutta ei hienosteleva”, tiivistää malliston suunnittelija, Teollinen Muotoilija Asmo Noronen.

Munkkivuori-malliston nuppivetimet ovat ruostumatonta terästä.


1960-luvulta tuttu rakolaatikosto - aikansa vetimetön malli - tekee paluun Munkkivuori -keittiömallistossa.

Kuvan tammiviilutetussa keittiössä on valittu kaapiston runkoväriksi vaaleanharmaa.


Stalan Tailor Made -terästaso. Perinteinen ratkaisu on yhä ajankohtainen ja toimiva. Tason paksuus on keveä 20mm ja tasossa on saumaton takanosto, joka suojaa seinää roiskeilta. Damixan hana harjatulla teräspinnalla viimeistelee kokonaisuuden.


Tässä keittiössä Munkkivuori-malliin on yhdistetty Kallio-mallin silkinhimmeät maalatut pinnat. Kokonaisuus on moderni ja silti vanhan talon henkeen istuva, yhtä aikaa raikas ja lämmin.


Rakolaatikosto oli aikansa vetimettömyysmuotia. Nyt ne ovat yhtä aikaa modernit ja retroisat.

Teräksiset Gramin kodinkoneet ja Stalan Tailormade -terästasot antavat hallitun tuulahduksen suurtalouskeittiöistä.