Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

Lehdistölle / Press

© Helno Oy Kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä / pictures are free to use for press
Pikkukuvia klikkaamalla voit ladata kuvat suoraan koneellesi. / Get the hi-res pictures on your computer by clicking the pictures.


Tiedote 11.9.2017

Lauttasaari -keittiö vie skandinaaviselle 50-luvulle


Helnon uusi keittiömallisto julkaistaan Habitare-messuilla - tervetuloa!

HELNO jatkaa kaupunginosien inspiroimaa keittiösarjaansa ja Habitaressa julkaistava uusi mallisto on kunnianosoitus merelliselle Lauttasaarelle. Keittiö edustaa tyyliltään skandinaavista 50-lukua. Helnolle tyypillisesti sen pääosassa pilkistää jälleen puu. Lauttasaaren on suunnittelut Asmo Noronen.

  • Lapsena ihailin kaunislinjaisia vanhoja puisia moottoriveneitä Jyväskylän satamassa. Kun nyt näin sellaisen Lauttasaaren venesatamassa, sain idean tästä keittiömallistosta. Veneen askeettisen kaunis selkeys, puinen pinta ja kimalteleva meri näkyvät nyt varsinkin keittiön vetimissä ja välitilassa, kertoo malliston suunnittelija Asmo Noronen Helno Oy:sta.
  • Uskon ajattomaan kauneuteen, en trendeihin. Suunnittelen järkevänhintaisia keittiöitä, jotka kestävät muodeista riippumatta kauniina vuosikymmeniä. Myös Lauttasaaren materiaalit kestävät käytössä. Vetimet ja tason reunat ovat massiivitammea, joka patinoituu kauniisti. Välitila on aivan uudenlainen yhdistelmä Helnolle ominaista vaneria, tammiviilua ja modernia korkeapainelaminointitekniikkaa.

Lauttasaari täydentää Helnon keittiömallistoa ja on tyylillisesti jatkoa Helnon mallistossa jo oleville keittiöille. Helnon suosittuja keittiöitä ovat funkkaava ja vetimetön ”Töölö”, suomalaista 50-lukua edustava ”Kallio” ja sympaattinen ”Tapiola”.

Lauttasaari -mallisto nähtävissä ensimmäistä kertaa Habitare-messuilla 13.–17.9.2017. Tervetuloa Helnon osastolle Ahead! -halliin katsomaan ja koskemaan!

Huom! Myymälämme Runeberginkadulla on suljettu messujen ajan 13.–17.9.2017.


Lisätietoja:

www.helno.fi
Asmo Noronen
puh 044 567 5970
asmo.noronen@helno.fi


Perheyhtiö HELNO on perustettu Jyväskylässä vuonna 1940 jatkamaan rajan taakse Karjalaan jääneen Helylän puusepäntehtaan toimintaa. Helno sai nimensä Helylän ja Norosen alkukirjaimien yhdistelmästä. Keittiömallisto on lanseerattu vuonna 2013 ja suunnittelusta vastaa Asmo Noronen, joka on toimi aiemmin Iskun muotoilujohtajana. Helnon keittiöt valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Avainlippumerkki. HELNOlla on oma showroom ja kivijalkamyymälä osoitteessa Runeberginkatu 31, 00100 Helsinki.


Teollinen Muotoilija Asmo Noronen

Lehdistötiedote 17.5.2016, vapaa julkaistavaksi.

Lataa korkearesoluutioiset kuvat koneellesi tiedotteen lopusta

Mänty on uusi musta

HELNOn uusi keittiömallisto ”Seutula” on kunnianosoitus kotimaisille puulajeille

HELNOn uusi keittiömallisto päästää puun pääosaan. ”Seutula” on äärimmäisen pelkistetty, jopa karun minimalistinen. Näin puun aina uniikista syykuviosta tulee kokonaisuuden keskipiste.


Mallistossa on kolme puulajia: koivu, tammi ja mänty. Tammi on jo nyt arvostettu sisustuspuulaji ja koivukin on tuontipuulajimuodin jälkeen nousussa. Mänty on puulajina yhä aliarvostettu ja se maalataan usein piiloon. "Männyllä on materiaalina huono maine, koska männystä on tehty paljon pökkelörumaa. Männyn voimakas syykuvio ja voimakas väri ovat upeita, mutta niitä pitää yhdistellä oikein, jotta kokonaisuus ei näytä saunalta,” kertoo teollinen muotoilija Asmo Noronen Helno Oy:sta.


Seutula-mallisto ei tukahduta puupintaa muodikkaiden petsivärien alle, sillä pelkkä mattalakka riittää estämään likaantumista. Petsausta perustellaan usein sillä, että puu vaihtaa väriään vanhetessaan. ”En ymmärrä, miksi puun tummumista sen ikääntyessä pidetään huonona asiana. Aikoinaan, kun luonnonpuuta käytettiin luontevammin, sävymuutosta sanottiin patinoitumiseksi ja sitä pidettiin hienona."


Malliston nimessä ”Seutula” on ripaus huumoria. ”Mietimme, mistä löytyvät ne metsät, joista kaikki suomalaiset ovat ylpeitä ja ajatukset karkasivat Helsinki-Vantaan lentokentälle. Kun palaa ulkomailta kotiin, laskeutuvan koneen alla huojuvat männiköt saavat kauneudellaan minut usein jopa herkistymään. Seutulan männiköistä tulee aina turvallinen olo ja ylpeys kotimaan luonnon kauneudesta kuohahtaa pintaan,” Noronen kertoo.


Seutula täydentää Helnon keittiömallistoa ja on tyylillisesti jatkoa Helnon mallistossa jo oleville malleille, jotka ovat funkkaava ”Töölö”, 50-lukulainen ”Kallio” ja sympaattinen ”Tapiola”.


Perheyhtiö HELNO on perustettu vuonna 1940. HELNOn keittiömallisto on lanseerattu vuonna 2013. HELNOn mallistojen suunnittelusta vastaa nykyisin Asmo Noronen, joka on toiminut aiemmin mm. Iskun muotoilujohtajana. Helnon keittiöt valmistetaan edelleen Suomessa ja niille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Availippu ja Design from Finland -merkit. HELNOlla on oma showroom ja kivijalkamyymälä osoitteessa Museokatu 34, 00100 Helsinki.

Seutula -malli on nyt nähtävillä Helnon myymälässä Museokatu 34:ssä - tervetuloa katsomaan ja koskemaan.

KUTSU: Nostamme maljoja ja pidämme ylistyspuheita suomalaiselle männylle to 26.5. klo 16-20, tervetuloa! Paikka on Helnon myymälä (Museokatu 34, Helsinki). Ilmoittautuminen Facebook-tapahtuman kautta: https://www.facebook.com/events/258909911125425/

Lataa tästä korkearesoluutioiset kuvat:

© Helno Oy Kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä / pictures are free to use for press
Pikkukuvia klikkaamalla voit ladata kuvat suoraan koneellesi.

HELNO Seutula -keittiö, mattalakattua luonnonväristä mäntyviilua. Seinällä HELNO 240 -seinähyllyköt. komposiittikivitasot, Damixan hana ja UPOn kodinkoneet, kaikki Helnon valikoimista.

HELNO Seutula -keittiö, mattalakattua luonnonväristä mäntyviilua. Allas on kiinnitetty komposiittikivitasoon alapuolelta. Hana on teräsharjattu Damiza Willow. Seinällä HELNO 240 -seinähyllykkö.

HELNO Seutula -keittiö, mattalakattua luonnonväristä mäntyviilua. Komposiittikivitaso. Kodinkoneet UPO.

HELNO 240 -seinähyllyköitäLehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi. Lataa korkearesoluutioiset kuvat koneellesi tiedotteen lopusta

Uusi keittiömallisto "Tapiola" juhlistaa 60-luvun arkkitehtuuria

Ajattomista keittiömalleistaan ja hyllystöistään tunnettu HELNO lanseeraa uuden ”Tapiola” -nimeä kantavan keittiömallin.

Uuden keittiömallin inspiraationa on toiminut 1950- ja 1960-luvuilla rakennettu Espoon Tapiolan puutarhakaupunki.

-Tapiola -keittiön tyyliin on haettu eleetöntä rauhallisuutta. Tapiolassa se ei silti lipsahda tylsyyden puolelle, kuten minimalistisilla ratkaisuilla on pahana tapana monesti tehdä, sanoo Helnon keittiömalliston suunnittelija Asmo Noronen.

Rauhoittavaa mittakaavaa keittiömallistoon on lainattu Tapiolan puutarhakaupungin suunnittelua johtaneen Aarne Ervin arkkitehtuurista. Sympaattisuutta ja puutarhakaupunkimaista luonnonläheisyyttä luodaan esimerkiksi käyttämällä keittiön näkyvissä osissa metallin sijaan kotimaista öljyttyä koivua.

-Koivu on ihmeellisen hyljeksitty materiaali suomalaisissa sisustuksissa, jatkaa Asmo Noronen. Monet höyryävät ties mistä tuotavien ”kovapuulajien" perään, vaikka koivu on todella kestävä ja pitkäikäinen, aivan erinomainen materiaali. Ja pohjoisena puulajina materiaalin eettisyydestäkään ei ole mitään epäilyksiä.

Tapiola täydentää Helnon keittiömallistoa ja on tyylillisesti luontevaa jatkoa Helnon mallistossa jo oleville malleille, jotka ovat funkkaava ”Töölö”, 50-lukulainen ”Kallio” ja rouheampi ”Jätkäsaari”.


Perheyhtiö HELNOn juuret ovat rajantakaisessa Karjalassa ja se on perustettu vuonna 1940. HELNOn keittiömallisto on lanseerattu vuonna 2013. HELNOn mallistojen suunnittelusta vastaa nykyisin Asmo Noronen, joka on toiminut aiemmin mm. Iskun muotoilujohtajana. Helnon keittiöt valmistetaan edelleen Suomessa ja niille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkki. HELNOlla on oma showroom ja kivijalkamyymälä osoitteessa Museokatu 34, 00100 Helsinki.


Tapiola -malli on nyt nähtävillä Helnon myymälässä Museokatu 34:ssä - tervetuloa katsomaan ja koskemaan!


Lisätiedot www.helno.fi
Asmo Noronen
puh 044 567 5970
asmo.noronen@helno.fi

Lataa korkearesoluutioisia kuvia

© Helno Oy Kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä / pictures are free to use for press

Pikkukuvia klikkaamalla voit ladata kuvat suoraan koneellesi.

helno_tapiola_01_150.jpg HELNO Tapiola -keittiön mittasuhteissa näkyvät 60-luvun vaikutteet

helno_tapiola_02_150.jpg HELNO Tapiola -keittiön ykstyiskohdissa on käytetty öljyttyä koivua

helno_tapiola_03_150.jpg HELNO Tapiola -keittiön yksityiskohdissa on käytetty öljyttyä koivua

helno_tapiola_04_150.jpg Perinteiset ns. IKI-levytasot ovat vieläkin kovempaa käyttöä kestävät kuin esikuvansa. Teräsallas on liitetty tason pintaan ilman häiritseviä pykäliä. Taso reuna on Tapiola-vetimien tapaan öljyttyä koivua.

helno_tapiola_05_k150.jpg HELNO Tapiola -keittiön mittasuhteet noudattelevat 1960-luvulle tyypillistä rauhallista mittakaavaa, jota korostavat matalat yläkaapit ja normaalia korkeampi välitila.

helno_asmo_noronen_150.jpg HELNOn malliston suunnittelusta vastaa Teollinen Muotoilija Asmo Noronen

UUTUUS: HELNO 360 -kotitoimistokokonaisuudet

lataa korkearesoluutioiset kuvat suoraan koneellesi klikkaamalla pikkukuvia. Kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä. © Helno Oy

360kotitoimisto_m_ovi_200.jpg HELNO 360 Kotitoimisto M ovella

360kotitoimisto_l_200.jpg HELNO 360 Kotitoimisto L

360kotitoimisto_l_ovi_200.jpg HELNO 360 Kotitoimisto L ovella

lehdistötiedote, vapaa julkaistavaksi

Jätkäsaari saa oman kaupunginosakeittiönsä

Ajattomista keittiömalleistaan ja hyllystöistään tunnettu HELNO lanseeraa uuden ”Jätkäsaari” -nimeä kantavan keittiömallin.

Uuden keittiömallin inspiraation lähde on Helsingin eteläkärkeen nouseva uusi merellinen asuinalue. Monimuotoisessa Jätkäsaaressa yhdistyvät kiinnostavasti moderni kaupunkiasuminen ja vanhan sataman karheus.

-Jätkäsaaren suunnitelmissa silmiäni lämmittivät etenkin puistot, sillä rakastan puita ja puuta myös materiaalina. Jätkäsaareen tulee tuhansien asuntojen lisäksi myös 20 hehtaaria puistoalueita, kokonainen puukortteli ja silti matkustajasatama mahtuu kehittymään rinnalle. Jätkäsaari-keittiössä perinteitä henkivät täysvaneritasot, moderniuden takaavat kiiltävät ovipinnat sekä teollista rosoa lisäävät avosokkelit ruostumattomin teräsjaloin. Tämä keittiö on todella kuin Jätkäsaari pienoiskoossa, suunnittelija Asmo Noronen kuvailee.

-Helnon edelliset kaupunginosakeittiöt funkkaava ”Töölö” ja 50-lukuinen ”Kallio” nojautuivat perinteiseen arkkitehtuuriin. Nyt Jätkäsaaren kohdalla myös minä loin kaupunginosaa, jota ei vielä ole. Kaikissa Helnon keittiöissä tyylillinen ajattomuus ja käytännön toimivuus ovat kuitenkin ne tärkeimmät yhdistävät määreet.
Jätkäsaari -keittiö täydentää HELNOn selkeää keittiömallistoa. Jätkäsaari on HELNOn ensimmäinen korkeakiiltoinen keittiömalli ja on saatavana mustana sekä valkoisena. Uusi kiiltävä pinnoite hylkii hyvin sormenjälkiä ja likaa, eikä se ole monien muiden kiiltävien pintojen tavoin herkkä naarmuille. Jätkäsaaren myötä HELNOn mallistoon tulee myös kiiltäväpintainen versio HELNOn suositusta täysvaneritasosta.
HELNO on perustettu vuonna 1940. HELNOn keittiömallisto on lanseerattu vuonna 2013. HELNOn mallistojen suunnittelusta vastaa Asmo Noronen, joka on toiminut aiemmin mm. Iskun muotoilujohtajana. HELNOlla on oma myymälä osoitteessa Museokatu 34, 00100 Helsinki. Helnon keittiöt valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkki.
Jätkäsaari -malli on nyt nähtävillä Helnon myymälässä Museokatu 34:ssä - tervetuloa katsomaan ja koskemaan!
Lisätiedot www.helno.fi
Asmo Noronen
puh 044 567 5970

Lataa korkearesoluutioisia kuvia

© Helno Oy Kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä / pictures are free to use for press

Pikkukuvia klikkaamalla voit ladata kuvat suoraan koneellesi.

HELNO Jätkäsaari

Lataa koneellesi painokelpoisia kuvia HELNO Jätkäsaari -keittiömallistosta klikkaamalla pikkukuvia: / Load pictures about HELNO Jätkäsaari -kitchen collection by clicking the pictures:

jatkasaari05_150.jpg Musta korkeakiiltoinen HELNO Jätkäsaari -keittiö. Täysvaneritasot korkeakiiltovalkoisella pinnalla. Uuni on Gramin yhdistelmäuuni, jossa samassa laitteessa mikro- ja kiertoilmauuni.

jatkasaari01_150.jpg Valkoinen korkeakiiltoinen HELNO Jätkäsaari -keittiö. Massiivitammitasoon on upotettu musta kivimassa-allas.

jatkasaari07_150.jpg Kiiltävä täysvaneritason pinta sopii yhteen muiden keittiön kiiltävien pintojen kanssa. Täysvaneritason puinen reuna tuo kiiltävään keittiöön sopivasti sympaattisuutta, jotta kokonaisuudesta ei tule kolkko.

jatkasaari02_150.jpg Valkoinen HELNO Jätkäsaari -keittiö.

jatkasaari04_150.jpg Lähikuva valkoisesta HELNO Jätkäsaari -keittiön ovesta. Uusi pinnoite hylkii likaa ja sormenjälkiä, eikä ole yhtä herkkä naarmuille kuin useimmat korkeakiiltoiset pinnat.

HELNO Töölö

Lataa koneellesi painokelpoisia kuvia HELNO Töölö -keittiömallistosta klikkaamalla pikkukuvia: / Load pictures about HELNO Töölö -kitchen collection by clicking the pictures:

helno_toolo_06_150.jpg HELNO Töölö on äärimmäiseen selkeyteen pyrkivä sekoitus funktionalismia, 70-lukua ja nykypäivää.

HELNO Kallio

Lataa koneellesi painokelpoisia kuvia HELNO Kallio -keittiömallistosta klikkaamalla pikkukuvia: / Load pictures about HELNO Kallio -kitchen collection by clicking the pictures:

helno_kallio14_02_150.jpg HELNO Kallio -keittiömallisto yhdistää vaikutteita nykypäivästä ja 1940-luvulta HELNOn omasta historiasta. Kokonaisuus ei takerru mihinkään yksittäiseen sisustusmuotiin vaan on puhtaasti ajaton. Kodinkoneet: Smeg ja Savo, hana: Damixa, kaikki HELNO Keittiöiden valikoimista.

helno_kallio_02_150.jpg HELNOn korkeapainelaminaattipintaiset vaneritasot ovat vaivattomat käytössä. Vaneri myös kestää paremmin, kuin laminaattitasoissa yleisesti käytetty lastulevy. Hana: Damixa, allas: Blanco, keittotaso: Smeg, kaikki HELNO Keittiöiden valikoimista.

helno_kallio_03_150.jpg HELNO Kallio -keittiömalliston klassiset lankavetimet ovat yhtä aikaa nostalgiset ja ajattoman modernit. Vaneritasojen vahattu reuna tuo keittiöön pohjoismaista kodikkuutta.

HELNO 360

Lataa koneellesi kuvia HELNO 360 -hyllystöstä klikkaamalla pikkukuvia: / Load pictures about HELNO 360 shelves by clicking the pictures below:

helno360_01_200.jpeg HELNO 360 -hyllyjärjestelmä taipuu mihin tahansa kulmaan. Asteluku voi olla mitä vain 0-360 välillä.

helno360_04_200.jpg HELNO 360 -hyllyjärjestelmä taipuu mihin tahansa kulmaan. Asteluku voi olla mitä tahansa 0-360 välillä.

helno360_02_200.jpeg Siistin ja viimeistellyn takapuolensa ansiosta HELNO 360 on myös erinomainen tilanjakaja.

helno360_03_200.jpeg HELNO 360 sopii hyvin myös tilanjakajaksi. Hyllystön voi latoa myös niin, että osa hyllyistä on auki toiseen suuntaan.

helno360_01_syv_200.jpg HELNO 360 -hyllystö

Lataa tästä kuvia HEIMO -tyynyistä / Load pictures about HEIMO pillows here

Lataa tästä kuvia YKS -jakkarasta / Load pictures about YKS stool here

© Helno Oy

kuvat vapaasti lehdistön käytettävissä / pictures are free to use for press

-------

Helno facebookissa / Helno in facebook

-------

HELNO Keittiöt -lehdistötiedote, julkaistu 5.9.2013

HELNO Keittiöt avaa Helsinki Design Weekin 2013

Uusi keittiömerkki haastaa keittiömarkkinat

Hyllystöistään tunnettu Muotoilutoimisto Helno oy laajentaa toimintaansa ja perustaa uuden keittiömerkin, HELNO Keittiöt.

HELNO Keittiöt tarjoaa suomalaisiin koteihin kokonaan uuden vaihtoehdon: järkevän hintaisen design-keittiön. HELNO Keittiöt suunnittelee Asmo Noronen ja ne valmistetaan Suomessa. HELNO Keittiöt täyttää kuluttajien kaipaaman aukon suurten keittiömerkkien bulkkikeittiöiden ja kalliiden elitististen keittiöiden välissä.

HELNO Keittiöt tähtää tyyliltään äärimmäiseen selkeyteen ja ajattomuuteen. Modernissa mallistossa pohjoiseurooppalaiseen muotokieleen sekoitetaan vaikutteita HELNO -perheyhtiön omasta historiasta, joka ulottuu puusepäntehtaalle rajan taakse Helylään 1930-luvulle.

-HELNO rakentaa vain aikaa kestäviä kokonaisuuksia, jotka eivät ole trendien heittelyiden armoilla, kertoo HELNO Keittiöiden suunnittelija, teollinen muotoilija Asmo Noronen. Norosella on pitkä kokemus keittiöistä ja hän on toiminut aiemmin myös Isku Keittiöiden muotoilujohtajana.

Uutuuskeittiömallistot ”Töölö” ja ”Kallio” paljastetaan torstaina 12.9.2013 klo 16-21 HELNO SHOPissa Helsingissä, Museokatu 34:ssä. Cocktail-bileet ovat osa Helsinki Design Week -tapahtumaa http://www.helsinkidesignweek.com/events/ helno-kitchens-launch-party). Olet tervetullut! Ilmoita tulostasi 11.9.2013 mennessä asmo.noronen@helno.fi.

Suurelle yleisölle HELNO Keittiöt esitellään ensimmäistä kertaa Habitare -messuilla Helsingissä 18.-22.9.2013. Helnon osasto 7k56 löytyy ahead -hallista.

Lisätiedot:

Asmo Noronen
puh. 044 - 567 5970 asmo.noronen@helno.fi

Painokelpoisia kuvia ladattavissa osoitteessa: www.helno.fi/7

-------

Press release, free for publication

The return of timeless wooden furniture!

Classic Finnish furniture brand Helno is making a return to the market, after nearly fifty years of absence. The design is new, but the principles remain the same as in Helno’s golden times in 1950s: Helno manufactures furniture only of quality Nordic wood and only at reasonable prices for every home. Helno’s niche settles in today’s market where the supply is the smallest and the need is the biggest: in-between cheap imports and overpriced elitist design.

Helno’s ideology is “timeless design”. This means not following every furniture trend of the season. Helno is made to last one hundred years from the date of purchase.

The new era of Helno is now launched with the stool “Yks”. This beautifully simple stool can also be used as a small table by sofa or bed. “Yks” is made entirely of solid birch with respect for traditional woodwork. Genuine natural material ensures that “Yks” will only get more beautiful when it ages over the next decades in your home. Solid wooden furniture can also be sanded and re-painted or it can be repaired. Solid wood is the most ecological material for furniture. For example plastic or composite furniture can never be updated, they can only be thrown away.

The new Helno is ran by designer Asmo Noronen, who previously served as Design Director for Isku, Finland’s largest furniture manufacturer. Asmo Noronen is building Helno on the family’s legacy. His grandfather Lauri Noronen established Helno’s first carpentry factory in Jyväskylä after the second world war. The collection was designed by Ester Noronen, Asmo Noronen’s grandmother. Lauri and Ester had first met and worked together at a furniture plant in Helylä, Eastern Finland. After the war, Helylä became a Soviet town as new borders were forced between Finland and the Soviet Union. Most carpenters followed Noronen’s grandparents to work at Helno in Jyväskylä, central Finland.

The company name Helno still stands as an abbreviation of Helylä and Noronen. From 1940s to 1960s Helno operated one of Finland’s biggest carpentry factories. The extensive furniture collection also was exported to central Europe. Today, Helno’s offices are located in Helsinki and Tallinn. Helno’s furniture is manufactured by the best carpentry plants in the Nordic region.

The new “Yks” stool is available in white and in plain lacquered birch. Both cost 95 euros at Helno’s online store

www.helno.fi

further information:

Asmo Noronen / Helno Oy

mobile: +358 44 567 5970 (Fin) / +372 59 18 18 71 (Est)

email: asmo.noronen( )helno.fi

skype: asmo.noronen

Helno in facebook: www.facebook.com/pages/Helno/220910564651932

----------------

lehdistötiedote, julkaisuvapaa, julkaistu 10.01.2012

Helno haastaa halpatuonnin ja elitismin

Perushuonekalun paluu!

Suomalainen huonekalumerkki Helno palaa markkinoille miltei viidenkymmenen vuoden poissaolon jälkeen. Suunnittelu on uutta, mutta tuotannon periaatteet ovat peräisin tolkun ajoilta: Helno tekee huonekalunsa hyvistä materiaaleista, tuottaa ne laadukkaasti lähellä ja niin, että hinta sopii jokaiseen kotiin. Näin Helno asettuu Suomen huonekalutarjonnassa olevaa tyhjään koloseen laaduttoman halpatuonnin ja ylihinnoitellun elitistisen design-tarjonnan väliin.

Osa Helnon ideologiaa on myös muotoilun ajattomuus. Sen mukaan huonekaluja ei hankita kauden trendien mukaan vaan palvelemaan sata vuotta ostopäivästä.

Helnon uuden aikakauden aloittaa jakkara, joka kantaa nimeä ”Yks”. Kauniin yksinkertainen jakkara toimii hyvin myös pikkupöytänä. Se on valmistettu kokonaan massiivikoivusta perinteistä puusepäntaitoa kunnioittaen. Aitojen luonnonmateriaalien käyttö takaa kalusteelle kauniin patinoitumisen vuosien varrella. Täyspuisen huonekalun voi myös halutessaan hioa ja uudelleenmaalata ja rikkoutuessa se voidaan korjata, toisin kuin muovista, komposiiteista tai lastulevystä valmistettavat kalusteet.

Uudesta Helno Oy:sta vastaa Teollinen Muotoilija Asmo Noronen, joka on aiemmin toiminut mm. Isku Kodin ja Isku Keittiöiden muotoilujohtajana. Hän jatkaa sukunsa perintöä, sillä Asmo Norosen isoisä, Lauri Noronen, perusti Helnon tehtaan Jyväskylään sotien jälkeen. Tehdas jatkoi silloin Sortavalan lähistöllä Helylässä toimineen O.Y. Helylän liiketoimintaa ja nimi Helno onkin alunperin lyhenne nimistä Helylä ja Noronen. Malliston suunnittelusta vastasi tuolloin Ester Noronen, Asmo Norosen isoäiti, joka aloitti O.Y.Helylässä 30-luvulla.

Jyväskylän vuosinaan Helnolla oli oma suuri puusepäntehdas, jolla oli oma valmistus ja laaja huonekalumallisto. Myyntiä oli Suomen lisäksi Keski-Eurooppaan. Nykyisin Helnon toimipaikat sijaitsevat Helsingissä ja Tallinnassa ja mallisto teetetään lähituotantona niillä Helnon luottovalmistajilla, jotka työnsä parhaiten osaavat.

Uutta Yks-jakkaraa on saatavana valkoisena ja lakattuna Helnon omasta nettikaupasta osoitteessa www.helno.fi. Verollinen myyntihinta molemmille 95€.

Lisätietoja, kuva-, ja kuvausmallipyynnöt:

Asmo Noronen / Helno Oy

Puhelin: +358 44 567 5970 (Fin) / +372 59 18 18 71 (Est)

sposti: asmo.noronen( )helno.fi

skype: asmo.noronen

Helno Facebookissa: www.facebook.com/pages/Helno/220910564651932